Captain Ain


THEOWNER


Annyeonghaseyo.Ain Fatihah . 14 . Pilot to be ^,^

Home About Links Follow Dash

Tagboard


Credits

Owner: The Captain

Hangout Mcd With Atikah and Alia
Friday, 7 June 2013 • 23:25 • 0 comments
Assalamualaikum smua ! :D 

now dkt mcd with sweethearts, who ? bestfriends dunia akhirat lah, cik Alia and cik Atikah.... lol 
mood tgah mengajar alia buat blog.. hahahaha :p 
budak ni nak bljr buat blog jgk oiii, hahahaha :p

x tau nak tulis apaa okey baii..

photo will upload soon.. see yaa ! ^^ 


Mangrove Replanting Project by SMK Convent Taiping at Kuala Gula xD
Tuesday, 4 June 2013 • 11:22 • 0 comments

Assalamualaikum Rakyat Jelata (wah ayat hehe :p) 



okey dah berapa bulan dah x update blog ni, sejujurnya ceq nak ckp... aritu ceq lupa password blog, tetiba blog x boleh nak bukak.. nasib baik lah try godek godek kot email boleh bukak balik.. legaa ! :3 so now smua tau tgah 2 weeks holiday, haa wei tinggal berapa hari jaa lagi.. maka penggal kedua kesekolahan bermula -,- malas nk dngr.. hwork berguni ? haram x siap lagi >< okey cukup sampai disitu back to the topics, so aku start holiday aku iaitu pada hari Jumaat dan Sabtu bersamaan dgn 24-25 May 2013, ikut rombongan pergi Kuala Gula.. x tau KUALA GULA tu apa ? dia kuala ada gula dkt situu.... eh eh bukan "Kuala Gula merupakan sebuah perkampungan nelayan terletak di persisiran pantai utara negeri Perak, kira-kira 50 km dari barat laut Bandar Taiping." haa ambik kau fakta aku bgi, usually org dtng sini sbb nak makan dkt Restoran Terapung, yg sngt terkenal dgn ikan sembilang and other seafood.. utk org yg suka nature depa dtng sini sbb nak tgok burung berhijrah setiap tahun atau bird sanctuary.. Selain itu Kuala Gula juga dikenali sebagai antara Hutan Paya Bakau paling terbesar di dunia (mohon ampun kalau salah :( )..okey so kami dtng sini selain mendekatkan diri dgn nature dan tujuaan utama nya ialah "Mangrove Replanting Project" dan untuk release tension after stress exam 2 week.. urghh! okey nah gambaq, nak tulis pnjg pnjg malass :3 everything yg kmi jalankan dkt Kuala Gula selama 2 days 1 night, telah disusun dan diatur oleh Sahabat Hutan Bakau Kuala Gula boleh tekan link diatas untuk sebarang info

                                                             

first day kami x bnyk sngt buat aktiviti, just bnyk taklimat pasal camp , pasal paya bakau dan sebagainya..
ini aktiviti belah ptng, membuatkan kraf tangan menggunakan kulit kerang... best gilaa wei, tpi part tngan aku melecur sbb kena hot glue tu x best :(



the next morning, smua muka dah ready dan x sabaq nak naik bot pergi tmpt lapangan nak tanam bakau..  from resort ketempat tuu.. adalah dkt 30 minutes mcm tuu, jauh jgk xD




ini bot, x kan tau kot.. best kot dpt tgok perkampungan nelayan.. wah mmg pngalaman baruuu xD




dri kmi pergi tuu smua comel comel, smpi jaa sini mmg hilang arah terus tgok lumpur..  apa lagi perang lumpur pun berlaku best gilaa habaq hang !! >< lumpur tu sngt dalam paras lutut jgk lah.. segala pijak shushhhh angpa rasa bdan angpa bergerak turun kebawah.. hahahahaha serious talk best :D
p/s tgok ana posing, skali tgok budak blkg yg tersekat dlm lumpur x boleh bngun tuu :p hahaha skli jatuh mmg rasa mcm ya allah seksa nya bngun ><




maka dgn ini kami Convent Girls yg kiut miut, telah berjaya menanam 1000 anak bakau dgn jayanyaa... yeayyyyy !!!!!! mmg rasa puas dan lega lepas tanam anak bakau tuu.. experience yg sngt mencabar pernah aku lalui, nmpk mmg senang tpi nak buat tu sumpah tobat susah !! lepas make-up kami pun bergambar beramai-ramai.. apa tu make-up ? haha actually pakcik tu ckp yg lumpur ni boleh tegang kan kulit, tpi lumpur yg dah kena gali 10 m x silap.. yg itu elok utk kulit, so pakcik tu gali lah utk kami pkai.. tegang jgk lah kulit muka lepas lumpur dah kering :o




oh yaa ini kenalkan tuan blog Cik Nurul Ain Fatihah , mohon ampun saya masih org yg sama wlaupun dlm keadaan muka yg mcm tuu, berlemuihh gilaa kot >< comot serabai smua lah.. hehe ituu pokok bakau yg aku tanam :D


okey maka lepas hbis tanam pokok bakau tuu, balik resort upacara penutup dan check-out balik Taiping... such an awesome experience ever, sumpah x kan dilupakan smpi bila-bila.. dan kepada pokok bakau yg kami tanam, tumbuh lah dgn sihat.. jadilah tempat kepada habitat lain utk berlindung, insya'allah :D

Byee Bye Kuala Gula, Terima Kasih bnyk - bnyk buat Pakcik-Makcik, Abang-Kakak yg bnyk membantu kami.. kami janji kami akan dtng lgi lain kali... :D
Remember : 
"GO GREEN , SAVE NATURE "

MANGROVE REPLANTING PROJECT BY SMK CONVENT TAIPING SUCCESS !!!

-THE END-

                                                                                               THE CAPTAIN

Labels: , , ,



I'm 14 ?!!!!!!!!!!!!!!!!! / Blog masih bernyawa
Monday, 18 February 2013 • 00:12 • 0 comments

Assalamualaikum Penduduk Bumi Sekalian !!! :D



ahaksss lamaanyaa x bukak blog dkt 7 bulan lebih dah haaaa ! actually blog ni masih hidup tapi mcm biasalah alasan skema is kemalasan dan kesibukan yg malanda diri menghalang ak utk menulis.. malas betul nak tekan keyboard ni menaip.. lebih baik ak tgok video korea or whatever kan ?!! ^^ haha.. dan dan dan homework yg bnyk mcm mountain everest utk cuti one week CNY holiday membunuh aku >< 

kejap kejap okayy nak ubat ceritaa tak mau lah cerita pasal homework tuuu, dah bosan dah bacanyaa pun :(   



nmpk x budak atas ni ? haaa tak tak tak ak bukan nak cerita psal home alone ke apee kee buat i want to share a story about my SWEET FOURTEEN BIRTHDAY ^^ acecece sweet tau haha ini semua poyo lol :p
okayy i was born 8 february 1999 , 6:01 monday morning (ttibe ada 1 minit plak, kenapa x sharp 6 pagi jee.. pfttt -_-) Hospital Taiping, Perak :D

this my face when wake up that morning 8 February, haha seriously I'm Fourteen ?!!!!! OH MAY GOD !!!! but ak bersyukur masih bernyawa dah diberi nikmat oleh allah utk menghirup oksigen :D alhamdulilah.. 
kenapa skrg baruu nak tuliss pasal birthday pdahal dah 18 Feb ? mcm biasa ke-busy-an membunuh ak.. ( ambuihh hg ayat, bm konfirm failed.. haha )

i start my morning with kiss and hug from mak <3 , but abah says " adik p mandi dulu, baru nak peluk.. busukkk !! >< " okayy lpastu mandi pagi bru abah kiss and hug, he says " selamat hari lahir, belajar rajin-rajin, jadi anak yg baik utk mak n abah " mak also said a same things.. masa tu mmg rasa nak menangis but i hide my tears.. x mau lah nngis pagi-2 buta tuu , hilang mood :(
  
 then school, my classmates yg ingt my birthday " ain ain, happy birthday.. syng hang haha ^^ " " ahh birthday girl happy birthday.. " hehe i just " thank you , thank you.. hadiah mana ? " haha sajaa nak menyakat angpa , x kisah pun :p 

lpastu hbis wktu sivik time Pn Hafeza ( cikgu ni mmg like our second mom dkt school ) amyzaa dia jerit : wei korang " happy birthday to you , happy birthday to you , happy birthday to ain , happy birthday to you *sing* kbetulan wktu sivik kelas 2RK1 n 2RK2 mix.. so smua lah nyanyi.. huwaaa wktu tu mmg speechless gilaa :O x sangka ingt depa lupaa birthday ak.. okayy thnk u korang, *flying kiss * 

HADIAH !!!

haha ini ak sukaa weeee !! start with Pah okayy dia bagi cadbury hazelnut my favourite besar gilaa <3 Huda plak bgi cadbury hazelnut jgk kecik sikit dari Pah, okayy hari tu kenyang pkai cadbury.. Nita n Qilla bagi sekeping kertas tulis " Happy Birthday Pilot " haha Nita sajaaa pilot tu ak suka <3 Qilla tulis ucapan.. okayy terima kasih ^^ amilia bgi keychains dia beli kat Pangkor <3

lpastu Dikwan my brother kbetulan balik hari birthday ak tu cuti raya cina belanja tgok wayang cerita "  Hantu Kak Limah 2 : Husin, Mon Dan Jin Pakai Toncit " lpastu dia kata, jom p beli kek abg belanja , HAHAHA!!! dia beli kek " KINGS" :D sedap kek tu ^^ haha thnk Dikwan <3

lpastuu lagi besok tu along plak balik dia beli bajuuu, my gucci haha sukaa nyaa bajuu t-shirt Adidas n Nike 



thnk u along !! <3 


dah malas tulis ni hadiah utk angpa !! 



kek tuu sedap, orange !! :D

 

nmpk x perbezaan diaa dulu dan skrg, haha ^^ rmbut i lol kehkeh


birthday girl that day :D


hmmm , Thnk u semua yg wish birthday dkt FB or Twitter, mahupun yg wish face to face..thnk u again !! may god bless you guys... my wish just one may all my dream come true.. and live happily ever after.. hope to see you again 8 February 2014.. Insya-allah

-THE END-















I'm Back
Thursday, 22 November 2012 • 08:16 • 0 comments

Assalamualaikum Earth !!

YOO !! HELLO aku bru sedar yg aku niee adee blog miahaha :p last update wktu 26 July arituu.. nah hambekk it almost 5 month x update.. haha !! so sorry lah my dear blog.. dan selalu tinggal kan kau.. maaf lalink !! i'm too busy with study, the crazy one PIBIYES (PBS) yg non-stop, hwork, final exam n blaa blaa blaa !! erghh !! i'm tired !! 

sapaa adaa vacumm ?? nak pinjam !! blog niee dah bersawang lgi berhabuk !! hacumm !! dah mcm rumah kosong.. jeng jeng !! O_o

actually before this ada lah TER-bukak blog tpi x de idea nak mnulis.. dan bilaa dah lama x update blog otak pown jdi BENGONG lah !! x dak ideaaa !! bab menaip mmg aku mlas pown kan !! even everyday on pacebook dgn twitter !! :p


APA NAK TULISS NIEEEEE !!! o_O maigod !!

well hello !! as you guys know skrg nie tgah HOLIDAY !!!! final holiday so mmg trlampau bnyk masa terluang dan akan dihabiskan dpan laptop 24 jam... tidoo makan !! mmg rutin aku spnjang cuti 2 bulan.. dan final year holiday hwork sorry to says.. i think 2 week before the new semester school open bruu aku buat !! mcm x kenal AIN FATIHAH kan kluu bab buat kerjaa last minutes niee mmg hobi diaa lah kan :D

mcm biasaa lah family aku niee bkan rjin sngt p holiday mnaa -2.. vacation kaa ? mmg payah lah.. even my dad dah besara n my mom x kerjaa.. tpi smuaa mlas.. n aku pown lebih sukaa lepak dkt rumah.. tidoo atas katil sndiri !!  lgi pown last year dah prgi vacation dkt langkawi.. so i think thun niee just spent my time dkt rumah jee lah !!

mcm ain fatihah mmg sukaa tulis entry with gmbr so guyss aku dah otak blank utk terus menaip enjoy this picture ok !! :D this picture ditangkap 5 month ago !! ^^ 


with nisyaa !! canteen day form 1 2012 :D awesome day !!


pegi funfair yoo !!! with my sister :P


big dinner with my family n pakuda family.. at jitra kedah :D


with the girlss !! ok i love you <3


1RK2 2012 SMKCT is awesome !! final party dkt ts.. kenny rogers !! :D 


canteen day !! :D


final part cake.. yoo secret recipes.. oreo cheese cake.. sedap !! RM 82 hambek haha :p


forever PAHAF.. my hearts.. prgi mana msti berlima :D i love you friends !! <3

the girls 1RK2.. final class party :D 



with Puan Salina geografi teacher mrangkap cikgu disiplin sesi petang.. arghh with miss you cikguu.. thun dpan diaa x ajar kami dah.. :"( <3


with the cute one Farzana Zulaikha.. ohh aku begituu panjang haha :p i lovee youu anaa !! 

-THE END-

                                 MUCH LOVE,
                                                  Ain Fatihah Sulaiman
         







Selamat Hari lahir sayang !! =(
Thursday, 26 July 2012 • 06:07 • 0 comments

ASSALAMUALAIKUM N HAII !!

SELAMAT HARI LAHIR MOHAMAD NOR AIMAN BIN SHAHROM yg ke 15 tahunn pda tanggal 26 Julai 1997.. heyy there ain x dpt wish kt fb cuz kau dh unfriends ain.. so this is my way luahkan dkt blog.. I HOPE KAU HEPYY DGN KHIDUPN SKRG WITHOUT ME !!.. GUD LUCK FOR PMR.. I WISH YOU STRAIGHT'S A INSYA'ALLAH

ainn rinduu aimann gilaaa -2 =(
SILA LAYAN LAGU INI !!! 
Pernahkah kau merasa jarak antara kita
Kini semakin terasa setelah kau kenal dia
Aku tiada percaya teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia
Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
(walau tak bersama dia)
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia


the songs !! JUDIKA - AKU YANG DISAKITI


                                                                       Ain Fatihah

Labels:



Ramadhan datang lagii !! =D
Monday, 23 July 2012 • 09:49 • 0 comments
Assalamualaikum smuaaa !!! apaaa habaqq ?? mstii laparr kn well puasaa haha

nmpk tajukk ?? ramadhan ohh yeahhh dieee dtngg lgii... alhamdulilah terima kasih ya allah sbb msih bgi hamba mu yg lemah niee pluang utk mnymbut bulan ramadhan kli ini brsamaaa kluarga trcintaa.. syukur nikmat allah bgii...  ^_^

rmaii org dok mngeluh kataa pnat bagaii jgn larr ckp mcm tu ramdhan niee larr yg ajar kitaaa hidupp susah x de mkanan.. hnyaa sbulan kitaaa brpuaseee tu pown timee siang jee x mkannn mlm melantok puas -2 haha ayat kasaq.. tpi cerr pikir org dekat somalia tu siang mlm x mkan keyhh... so you guys kne brsyukur sbb hidupp kt malaysiaa niee.. adee mkan just sbulan je pown.. bkan nk tunjuk baikk kee apaa ain pown mnusiaa biaseee sometime adee jgk bunyi keruk keruk dlmm perut tu sbb laparr but tahan lahh... tak akan x biasee kot.. kluu tnyeee mak ain.. mak ain akan ckp " biasee leetu beruu 2 hari mmg lerr dok keruk keruk tgokk larr nnti dh hari ke 24 or 10 mlm trakhir konfirm x kesahh dhh " haha that's my mom sukaa ckp mcm tu... tpii bgii ain wktu blan puase x lapar but dhaga yg amatt !! lapar tu rasaaa wktuu lgi 10 minit nk bkak haha btuii x ?? 

ramadhan jgk mngajar kitaaa jgn mmbazir... toksah larr dok mkan smpi x ingttt duniaaa smpi pnuhh mejaaa.... haha x baikk keyhh... ttibeee kn jgn mmbazir .. ikut ckp mak ain jgkkk diee ckp thunn nieee posee mak nk pstikan stuu mkann bkak posee x bgii makn cik pah (tong  sampah) so jgn nk belii kt psar ramadhan tu smpi pnuhh jarii x tau nk campak mnee dhh..

stuu lgii spatutnyaa blan ramadhan niee lahh kitaaa knee smengat but paham larr pnat kn.. adee jgk pluang nk dpt klass plingg snyap well smuaa mukaa moyokk jaaa haha so smua x bnykk ckpp !! diam !
buatt kejaa sndirii !!

syaitan pown knee ikatt tauu wktuu blan ramdhan nieee .. so yg nk jdii syaitan tu mnusiaaa lahh haha.. dn yg kwal diri kitaa tu hanyaa nafsuu shjaa...

knpee ain sukaa blan ramadhan timee niee lerr nk jmpee bubur lambuk yg hanyeee adaaa blan ramdhan sedap mehh haha.. timee niieee jgk nk kluaq kuih kt psar ramdhan yg hnyee wujud stahun sklii jaa.. timee niee jgk adee malam lailatul qadar.. bestt tuu.. timee niee jgk my famili nk brkumpul full rumah my abg kakak smuaa balikk bkan posee samaa -2.. msti hepyy kann ! nk snaraai stuu -2 smpi thunn dpan x hbisss berjelarr !! haha =D

Hari Rayaa..

ituu lahh harii kemenangan buatt umatt islam.. sbulan puasaa mehh kitaaa rayaaa.. hepyy -2 haha bjuu rayaaa kuihh rayaaa... langsir rayaa.. rumah rayaa !! everythings is NEW !! 

ayat mak ain msee umur 6 tahunn still in memory :
" adikk puasee tauu.. nnti klu x puase x boleh rayaa.. kluu x rayaa x dpt duit rayaa " haha lpass tu smngat trus nk puasee full.. endingg is jah 1 dh brjayaa puase full no stengah hari haha.. hebatt knnn ulalala sjaa nk bnggaaa (ishh -2 puasee -2 haha :O)



ttibee plak kn pkaii nmee ain bagaii haha.. sllu ang akuu jaa.. well blan puasee knee lahh ckp bndee yg baikk sopann sntunn bruu btull kannn !! 

huarghhh nngntuk sudahh tidoo dluu yaaa chaww looo.. sblom tu entry klii nii diakhiri dgn sebuah hadisss rasulullah

 Nabi SAW bersabda, ” Telah datang kepadamu Ramadhan, bulan berkat, Allah mewajibkan kamu berpuasa, pada bulan ini pintu-pintu syurga dibuka dan pintu-pintu neraka ditutup, syaitan diikat     dan di malamnya terdapat malam yang lebih baik dari seribu bulan,” (HR Imam Ahmad dan Imam Nasa’i)

hikhikk gudd byee MU.. pape pownn MU tetap dihatii =D

Assalamualaikum slmt beramal !! puasee wehh ngee =D

                                                                                         Ain Fatihah

Labels:



short entry (picture) =D
Thursday, 12 July 2012 • 07:01 • 0 comments
assalamualikum nk post gmbrr jaa ariniee!!



wehh tengss bdakk !!  syarifah ainul izzah bt syed nasir =D





haha mostlyy ak mmg sukaa gelak n me bencii airr mataaaaaaaa !! 


lgi dn lgii !


lgii !!

haha skiann kbaii =D




+ +